Verkocht

Beschrijving

!VERKOCHT - COMPROMIS IN OPMAAK! Halfopen te renoveren bebouwing op een mooi perceel van 25a 55ca, gelegen langs de Dijle in natuurgebied. Deze 100 jaar oude charmante woning werd steeds goed onderhouden en regelmatig aangepast aan de veranderende noden met behoud van antieke elementen. Er zijn intussen 5 slaapkamers, deels dubbel glas en centrale verwarming op stookolie. Gelegen in kwetsbaar gebied is enkel renovatie binnen het volume mogelijk, uitbreiding met uitzondering van het isoleren van de gevels, is niet toegestaan. Met een bewoonbare oppervlakte van 240 m² is de woning zeker ruim genoeg. Achteraan mooi uitzicht over de Dijlevallei. Wandelroutes en het Kasteel van Hollaken zijn vlakbij. Centraal gelegen tussen de dorpskernen van Bonheiden, Haacht, Keerbergen en Boortmeerbeek. Alle faciliteiten tevens in de charmante dorpskern van Rijmenam op wandelafstand. Goede verbindingen met privaat en openbaar vervoer.

INDELING: zie plan bij downloads rechts
Ondergronds: 4 bergkelders via houten trap, hoogte ca 1,80 meter, +/- 48 m²
Gelijkvloers: Inkomhal met traphal (kelder/verdieping), een leefruimte in twee delen, een eetplaats, de keuken (spoelbak, elektrisch vuur, dampkap, oven), de badkamer (douche, WC, lavabo, aansluiting wasmachine), veranda met tweede toilet en stookketel.
1e verdieping: nachthal met lavabo en 3 slaapkamers, trap naar verdieping onder dak.
Zolderverdieping: 2 zolderkamers, een bergzolder en bergruimte boven de zolderkamers.
Apart: Garagebox, bijgebouw, terras.

STEDENBOUWKUNDIGE VERMELDINGEN:
Gelegen in kwetsbaar gebied volgens het GRUP "Dijlevallei"
Voorkooprecht voor de Vlaamse landmaatschappij en de Vlaamse Waterweg
Geen gerechtelijke maatregelen opgelegd
Geen verkavelingsvergunning van toepassing
Wordt geacht vergund te zijn.
Gelegen in effectief overstromingsgevoelig gebied, doch NIET in een risicozone voor overstromingen.

Deze eigendom is onderhevig aan de renovatieverplichting die door de Vlaamse overheid wordt opgelegd vanaf 1/1/2023 (datum notariële akte telt). Kopers van een woning met een EPC-label E of F zijn dan verplicht om binnen de 5 jaar de woning energetisch te renoveren tot minimum EPC-label D en een nieuw attest voor te leggen. Hiervoor zijn premies voorzien. Zie hiervoor op de website van de Vlaamse overheid:
https://www.vlaanderen.be/een-woning-kopen/renovatieverplichting-voor-residentiele-gebouwen-vanaf-2023