Verkocht

Beschrijving

VERKOCHT - VENDU - COMPROMIS IN OPMAAK.

Te renoveren open bebouwing (BJ 1960) op een mooi perceel van 11a 80ca. Deze woning met een gevelbreedte van 7 meter kan naar rechts uitgebouwd worden. Verkavelen voor 2 HOB wordt niet toegestaan (info Gemeente Haacht). Gezien de perceelbreedte van 27 meter is afbraak en heropbouw met een gevelbreedte van 20 meter ook een optie! Veel (ver)bouwmogelijkheden dus.
De woning beschikt momenteel over drie slaapkamers, met mogelijkheid een ruime vierde (en vijfde?) kamer onder dak te maken. Verder is er achteraan nog een wasplaats/stookplaats met een extra bergzolder en een werkplaats en serre. Gelegen langs een rustige weg op een boogscheut van het centrum van Haacht met alle faciliteiten. Vrij beroep mogelijk mits rechts een aanbouw te zetten. Een aanrader!
Deze eigendom is onderhevig aan de renovatieverplichting die door de Vlaamse overheid wordt opgelegd vanaf 1/1/2023 (datum notariële akte telt). Kopers van een woning met een EPC-label E of F zijn dan verplicht om binnen de 5 jaar de woning energetisch te renoveren tot minimum EPC-label D. Hiervoor zijn premies voorzien. Zie hiervoor op de website van de Vlaamse overheid:
https://www.vlaanderen.be/een-woning-kopen/renovatieverplichting-voor-residentiele-gebouwen-vanaf-2023

INDELING: (zie indelingsplan bij download rechts)
-1: droge kelder met constante temperatuur
GV: inkomhal met trap naar verdiep, toegang naar woonplaats en keuken. Woonplaats onderverdeeld in salon en eetkamer, beiden 16 m² met toegang tot keuken. Keuken is volledig in te richten. Toegang naar kelder en sas. In het sas bevindt zich het toilet en toegang naar overdekt terras en wasplaats/stookplaats met douche. Daarboven nog vliering met bergzolder.
+1: nachthal met toegang tot de drie slaapkamers en de badkamer (bad en lavabo) en een uitschuiftrap naar de bergzolder, die nog kan ingericht worden.
Zolder: gecompartimenteerd, hoogte 3,2 meter tot nok.
Afzonderlijk: garage, werkplaats, serre, overdekt terras

DIVERSEN:
CV op stookolie (gas in straat aanwezig) - HR-ketel van 2014, stookolietank 4.300 liter (conform) - Houten ramen met enkel glas, spouw in de muren aanwezig. - rolluiken in PVC - gescheiden riolering met septische put en regenwaterput.

STEDENBOUWKUNDIG:
Bestemming: woongebied
Geen gerechtelijke maatregelen opgelegd
Geen voorkooprecht
Geen verkavelingsvergunning
Wordt geacht vergund te zijn (BJ voor 1962).
Niet gelegen in een overstromingsgevoelig gebied of een risicozone voor overstromingen.

INFO GEMEENTE HAACHT naar aanleiding van de vraag om te verkavelen voor 2 HOB:
"Wij hebben dit intern besproken en moeten spijtig genoeg op onderstaande vraag negatief antwoorden.
Scharent is immers een straat, die hoofdzakelijk wordt gekenmerkt door open bebouwingen. Verderop vind ik nog twee keer twee gekoppelde woningen, maar dit zijn oude precedenten, waarop we ons niet meer willen baseren voor nieuwe ontwikkelingen.
Ook in de nieuwe ontwikkelingen tussen Scharent en de Werchterstesteenweg (Matexi, RUP bedrijvenkorrel) werd door de gemeente opgelegd om open bebouwing te voorzien."