Verkocht

Beschrijving

Dit modernistisch burgerhuis uit het interbellum is gelegen in de bruisende stad Leuven, in een rustige woonwijk met goede verbindingsmogelijkheden. Het huis is gerenoveerd in 1998 met behoud van de authentieke elementen, wat het werkelijk een pareltje maakt voor wie houdt van dat authentieke nostalgische, maar toch prijs stelt op modern comfort. In de bewoonbare oppervlakte van 180 m² vinden we naast de leefruimtes, ingerichte keuken en badkamer, 4 slaapkamers (1 in afwerking), een bureau, berging, verschillende kelders en een bergzolder.
Er is tevens een aangenaam zongericht stadstuintje met terras op het zuidoosten.
Dit herenhuis is perfect voor wie op zoek is naar een ruime en rustige woning, maar toch dicht bij alle voorzieningen wil wonen. Met goede verbindingsmogelijkheden ben je in no-time in het centrum van Leuven of op de snelweg.

INDELING:
Ondergronds: verschillende kelders met alle technieken en verwarmingsinstallatie (40 m²)
GV: Inkomhal met toegang naar de leefruimtes rechts (30 m²), de ingerichte leefkeuken (12,5 m²), en de berging (6 m²). Trap naar verdiepingen en kelders. Verder een toilet en toegang tot het stadstuintje.
Tussenverdiep: badkamer met douchecabine, ligbad en dubbele wastafel in meubel. 2e toilet.
V1: slaapkamer 1 (21 m2), slaapkamer 2 (13 m²), trap naar V2
V2: bureau (5,5 m²), slaapkamer 3 (13 m²), slaapkamer 4 (10 m² - moet nog verder afgewerkt worden) met vaste trap naar zolder.
Onder dak: ruime bergzolder.
Buiten: stadstuintje met verhard terras.

DIVERSEN: Authentieke trappen, deuren, tussendeuren en vloeren. Verwarming op gas (hoogrendementsketel), schrijnwerk: houten ramen met enkel glas en PVC ramen met dubbel hoog rendementsglas.

WETTELIJKE VERMELDINGEN:
Gelegen in woongebied, niet in een verkaveling, geen voorkooprecht, geen gerechtelijke maatregelen opgelegd, geen vergunning - gebouwd voor 1962. EPC-score: label D.
Watertoets: perceel en gebouw score: A
Gelegen in de archeologische zone "Historische Stadskern van Leuven" - Bouwkundig erfgoed: "Sobere modernistische burgerwoningen."
Meer info op https://id.erfgoed.net/aanduidingsobjecten/116394 (zie fiche bij downloads).